Mert anno ügyfélként ez változtatta meg az életemet. Mert nyitottság esetén ezzel tudok mást a változás útján kísérni. Mert a támogató, kísérő, segítő lehetőségek közül ezt tartom a leghatékonyabbnak – nem orvosi esetekről beszélek természetesen. Mert vallom, nem kell feltétlen beleragadni évekig tartó lelki-wellnessbe az éppen aktuális segítőnkkel. Nem kellenek évek ahhoz, hogy saját kezünkbe vegyük életünk irányítását és egyben rá is bízzuk magunkat az áramlásra. Tudom, tapasztalom, hogy az elengedés, a leválás gyors és hatékony folyamat is lehet. A tabukat igenis le kell dönteni. Nem kell feltétlen mindent romba dönteni, de ha arra van szükség, akkor a tisztító tűz a legjobb megoldás. Megújulhatunk munkahelyen, kapcsolaton, családon belül is – de ennek elmaradása és saját felelősségvállalásunk esetén cselekvően lépni kell.

Számomra a coaching készenlét, befogadó állapot, jelenlét, intuíció, felkészültség, nyitottság, éberség. A valódi intuitív jelen megélése itt és most. A téma minden esetben megjelenik közöttünk és rajtam múlik észlelése és az, milyen jelentést tulajdonítunk neki. Ebben az állapotban nincs jó vagy rossz, nincs előny vagy hátrány és nincs hiba, rontás. Ez az állapot önmagam feladása és az értelmen túli világ befogadása. Tudatosan eszköztelenül, de ezáltal mégis minden eszközzel felvértezve hagyatkozom az intuíciómra, hallgatok a belső hangomra.

Életünk legnagyobb fájdalmait azzal okozzuk magunknak és másoknak, hogy mindenáron el akarjuk kerülni a fájdalmakat. Tapasztalatom szerint a szintugrásnak, a fejlődésnek a kulcsa a mélyfúrás, fájdalmak befogadása, feldolgozása, megélése, elengedése. Önmagunk és egymás átvilágítása megtartó szeretettel, de határokat feszegető tudatossággal. Nem lehetséges az önfejlesztő út járása enélkül. Ebben segít a coaching.

Megélésem szerint ez az út külső támogatás nélkül nem járható. Szeretnénk megúszni, egyedül zsonglőrködni és bebizonyítani isteni kivételességünket- de rossz hírem van: ez csak illúzió. Mindenki dönthet a valóság és az illúzió között. Én a valóságot választottam saját életemben is és coachingban is.