CV helyett röviden

Balogh Róbert vagyok. Egyéni coachinggal, teamcoachinggal, szervezetfejlesztéssel, üzleti tanácsadással foglalkozom.

Előéletem: korai vállalkozói és brókeri idők. 13 év nemzetközi nagyvállalati (Masterplast Nyrt) menedzsment és kereskedelmi igazgatói tapasztalat. Aktív munkatársként cég-és szervezetépítés szinte a nulláról a tőzsdei bevezetésig. Több ezer óra aktív önismereti folyamat- pokolban és mennyországban. Coachképzésemet 2 x 9 hónapban Sárvári Györgynél végeztem. 2013 óta önálló coachként és tanácsadóként is dolgozom. Azt gondolom, az életet és az üzletet itt a földön és nem csak elméletben kell megvalósítani – a “földelésemet”,  a realitások talaján maradást saját befektetéseim aktív, coaching szemléletű támogatása biztosítja számomra.

Magánéletről: 22 éve kapcsolatban, ebből 14 éve házasságban. Feleségemmel és 2 lányunkkal Balatonszárszót választottuk életterünknek. Igen, boldogan élünk. Nem, nem mindig. Sőt, majdnem el is váltunk, de közösen onnan is felálltunk. Fejlesztünk, fejlődünk. ÉLÜNK. Valahogy így:

De mégis, ki vagyok én? Én vagyok.
Ember vagyok. Felnőtt vagyok. Férfi vagyok. Férj vagyok. Apa vagyok. Gyermeke vagyok szüleimnek. Unoka is vagyok. Vezető is vagyok. Munkatárs is vagyok. Ez eddig nem volt nehéz. Ez ilyen könnyű? Én vagyok én? Igennem.

Egy egységélmény vagyok. Számomra az egyik legfelemelőbb saját élményem a valódi egység megélése volt. Egység megélése önmagammal és azonnali önfeladásommal a világegyetemmel. Fontos állomása az életemnek és fontos állomása coach életutamnak is. Azt érzem, valami végérvényesen elmozdult bennem a valódi, mély együttérzés irányába, fejből elindultam a szív felé. Felsőbbrendűségi gondolataim szépen elmaradnak és valahogy minden természetesebbé, könnyedebbé válik. Szeretem a bennem élő férfit, táplálom a bennem élő nőt és közösen keressük az egyensúlyunkat, a középpontunkat. Visszajelzések alapján és saját érzésem alapján is jól fejezi ezt ki az alábbi írásom, engedjétek meg, hogy idézzem. Ennek fenntartására, megélésére és átadására törekszem saját életemben és coachingban is.

…De én vagyok Te is, aki szorongsz a vizsgáidon. Én vagyok Te is, aki magányosan bolyongsz a sötét falvadban. Én vagyok Te is, aki a pénzre hajt, meg én vagyok Te is, akit nem érdekel a pénz. Én vagyok Te is, aki hangosan ünnepled gyermeked születését. Én vagyok Te is, aki némán zokogva temeted a szüleidet. Én vagyok Te is, akit megcsalnak és aki megcsal. Én vagyok Te is, aki meglépi a megléphetetlent vagy beragad saját mocsarába. Én vagyok Te is, a világbajnok és én vagyok Te is, az ágyhoz kötött. Én vagyok Te is, akinek minden nap egy ünnep és én vagyok Te is, aki nem találja a helyét a világban. Én vagyok Te, aki képtelen leválni a szüleiről. Én vagyok Te, aki annyira levált, hogy belehalt. Én vagyok Te, akit ütnek és tűri. Én vagyok Te, aki üt és némán tűrik. Én vagyok Te, aki csak alkohollal tudja elviselni a valóságot. Én vagyok Te, aki antialkoholizmusba menekül. Én vagyok Te, aki képtelen felnőni és én vagyok Te, akinek túl korán fel kellett nőni.

Én vagyok a kemény férfi és Te, a bennem élő gyenge nő is. Én vagyok a gyenge férfi és Te, a bennem élő kemény nő is. Én vagyok az apa, de én vagyok Te, a bennem élő anya is. Én vagyok az alkotó férfi és én vagyok Te, a bennem élő kiégett nő is. És én vagyok a kiégett férfi is, meg Te, a bennem élő alkotó nő is. Rád nézek és magamat látom. Nincs én meg Te, csak mi. Egyek vagyunk. De a mi csak úgy lehet, ha egyre jobban vagyok én is meg Te is bennünk.

Mindenki én vagyok, sorolhatnék minden egyes képet… Mindenki a maga batyujával és a közössel. Mindenki, aki értékrendünk szerint így hoz fényt a világba, környezetébe. Érzem a bőrömön, amit eddig inkább csak értettem: mindenki tart valahol és senki nem tart sehol. Ezt inkább érzem, mint tudom. Ezt inkább egyre jobban élem, mint egyre jobban írom. Ez én vagyok. És ki vagy Te?