09 ápr

Ugrani csak te tudsz

Ugrani csak te tudsz

Már régóta tudod és érzed, hogy valami nem stimmel. Siker, pénz, pozíciók, autók, drága holmik- jól rendezett, látszólagos kirakattal elfedett romos világok. Sportba, kiterjedt családba, alkoholba, szeretői viszonyba, drogba, munkába, jógába, vallásba, csacsogó társaságokba, túltolt hobbiba menekülsz a valóságod elől.

Ha szerencséd van, odáig eljutsz, hogy ezt felismered- bingó! Talán még olyan szerencséd is van, hogy a megfelelően éber és tudatos szakemberhez, csoporthoz mész el- és nem valami újabb spirituális-lelkiwellness-mélyaltató brigádhoz csatlakozol.

Azt érzed, megérkeztél. Többszörösen átéled a csodát, a gyógyulást, a transzformációt. Egyéni folyamatban lelkesedsz. Csoportban talán nem csak mással, hanem magaddal kapcsolatban is lesznek élményeid. Szereted az egész világot, férfiakat, nőket- azt érzed, megértetted az igét: te magad vagy a túlcsorduló szeretet.

Aztán eljön a cselekvés ideje. Ki kellene vinned a hétköznapokba a csodát. Lépni kellene: elmenni a falig, önmagadat képviselni: kirúgni a mérgező jobb kezedet melóban, kiállni a munkatársak elé és emberi értékeket képviselni a pénzzel, hatalommal szemben. Le kellene zárni abuzáló párkapcsolatodat, elvágni a szülői köldökzsinórt véglegesen, el kellene menni a falig, kockázatot kellene vállalni és ugrani a semmibe, a bizonytalanba. Feladni a kontrollt, a logikát, az irányítást, a tutit és hinni valami magadon kívüliben. Életedben először meztelenül kiállni a metsző, hideg, erős szabadság szelébe. Cselekedni kellene. Ébredni és ébren maradni.

Ehelyett nyomsz egy szundit, majd még egyet. Visszaalszol, beszippant a jó, meleg, ismert és biztonságos megszokás.

A pozitív élmények egyre távolabb kerülnek tőled. Taszítod is, elrejted, elásod. Újraértelmezed. Nem is úgy volt, nem is igaz. Talán csak álmodtad. Talán hipnotizáltak, amúgy sincs ilyen. Nem baj, hogy vége az egyéni coachingnak vag a csoportnak, pont elég volt ennyi irrealitás. Nem baj, hogy elküldött a coachod, amúgy is ott akartad hagyni. Végre vége. Amúgy sem egészséges ez a nyomás. A szembesítés minősítés, a transzformatív cselekvés pedig elvárás. A vezetőd arrogáns, a coachod pedig agresszor- otthonról is emiatt menekültél. Bingo- legalább vége. Megúsztad ezt is.

Pedig ugrani csak te tudsz.

Ugrani csak te tudsz

Foto: origo